Tekesiltä tuntuva rahoitus koiratutkimuksiin

Professori Outi Vainion johtama Koiran Mieli -tutkimusryhmä on mukana Turre & Toivoset 2.0 konsortiossa, jolle Tekes myönsi rahoituksen vuosiksi 2017 - 2018. Hanke menestyi Tekesin Challenge Finland –kilpailussa, jonka tavoitteena oli yhdistää suomalaista huippututkimusta ja yritysten kehittämistyötä.

Turre-hankkeessa kehitämme uuteen teknologiaan ja tulosten tulkintaan perustuvia työkaluja, jotka edistävät koirien terveyttä ja hyvinvointia, kertoo professori Vainio. Entistä paremmin voivat koirat tukevat myös ihmisten hyvinvointia.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 1,9 miljoonaa euroa, josta Helsingin yliopiston osuus on 450 000 eruoa. Tekes kattaa kustannuksista 60%. Koiran Mieli - tutkimusryhmään kuuluvat lisäksi tutkijatohtori Miiamaaria Kujala sekä tohtorikoulutettavat Sanni Somppi ja Heini Törnqvist.

Koira ei osaa puhua tuntemuksistaan, mutta teknologia voi auttaa tulkitsemaan karvaisen perheenjäsenen tunnelmia entistä tieteellisemmin. Koiratutkimuksen haasteena ovat jokamiehen omat kokemukset ja uskomukset koirista.

Konsortion vastuullisena johtajana toimii tietojärjestelmätieteen professori Mikko Ruohonen Tampereen yliopistosta. Lisäksi konsortioon kuuluvat vuorovaikutteisen teknologian professori Veikko Surakka Tampereen yliopistosta ryhmineen sekä sensoritekniikkaan ja biomittauksiin erikoistunut professori Jukka Lekkala ryhmineen Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Yhteystiedot:

Outi Vainio, 050 4155251, outi.vainio@helsinki.fi