Sähköposti (henkilöstöasiat):
valinnat-vetmed@helsinki.fi

Alma-intranet

Eläinlääkäriliiton 125-vuotisjuhlakirja julkistettiin

Suomen Eläinlääkäriliiton 125-vuotisen historian kunniaksi julkistettiin 16.2.2017 liiton historiakirja: Eläinlääkärinä kolmella vuosisadalla. Suomen Eläinlääkäriliitto 1892 - 2017.

SELL kirjanjulkistus

Kirjanjulkistustilaisuus keräsi paikalle joukon Eläinlääkäriliiton jäsenistöä eläinlääketieteellisen tiedekunnan tiloihin. Tilaisuuden avasi eläinlääketieteellisen tiedekunnan dekaani Antti Sukura, jonka jälkeen liiton puheenjohtaja Päivi Lahti esitteli kirjan kirjoittajan ELL, FT Katri Helmisen.

Helminen kertoi kirjan esittelyssään, että punainen lanka tarinoiden koostamisessa olivat kysymykset: millallaista eläinlääkärin työ on ollut, miten se on muuttunut ja miten Eläinlääkäkäriliitto on ollut näissä tapahtumissa mukana.

”Eläinlääkäriliiton historiakirjasta saa perspektiiviä nykytoimintaan ja eläinlääkärien työympäristön muutokseen. Eläinlääkärikunta on ollut läpi historiansa aktiivinen muutoksissa ja vaikuttanut niiden suuntaan”, kertoo puheenjohtaja Päivi Lahti.

Tarina alkaa Eläinlääkäriliiton edeltäjän Suomen Eläinlääkäriyhdistyksen perustamisesta syksyllä 1892 ja kulkee läpi vuosien kohti nykyaikaa. Kirja tallentaa arvokkaalla tavalla suomalaisen eläinlääkäriyden historiaa ja Eläinlääkäriliiton roolia ammattikunnan vaiheissa.

Kirjaa voi ostaa Fennovetin verkkokaupasta:

Kuvassa vasemmalta: liiton entinen puhjeenjohtaja Kirsi Sario, kirjan kirjoittaja ELL, FT Katri Helminen ja liiton nykyinen puheenjohtaja Päivi Lahti.