Eläinlääketieteen lisensiaatit juhlivat valmistumistaan juhlallisessa publiikissa

Ennätysmäärä, yhteensä 61 eläinlääketieteen lisensiaattia juhli valmistumistaan 30.5. juhlallisessa publiikissa Helsingin yliopiston isossa juhlasalissa, jonne mahtuivat hyvin mukaan myös valmistuvien läheiset ja muut tukijoukot.

PubliikkiEläinlääketieteen lisensiaateiksi valmistuivat ja tutkintotodistuksensa saivat (aakkosjärjestyksessä): Ahola Mia-Liisa, Alakahri Tiia, Alakurtti Sini, Allén Elisa, Alve Emma , Anttila Laura, Aromaa Maria, Berghem Fiia , Blomvall Laura, Haavisto Marianne, Haga Maija, Hanhisalo Sistinja, Harinen Heidi, Havia Suvi , Hemminki Anni, Hemminki Elli, Hepolehto Ella, Hietala Nina, Huokuna Riikka, Hänninen Emmi, Jokinen Hanne, Kaasinen Anni, Kaleva Venla, Karvonen Meri, Koskinen Sari, Koskiniemi Aurora, Kuhanen Rami, Kummunsalo Sini, Kylliäinen Annika, Lagerstedt Emma, Laine Varpu, Laitila Marjo-Riitta, Lavikka Emmi, Lehtola Joonas, Loikkanen Linda, Louhelainen Kerttu, Luttinen-Aho Elise, Merikanto Krista, Mertanen Annika, Mäkinen Malin, Nevalainen Salla, Nevanperä Katri, Nieminen Saana-Kaisa, Ottka Claudia, Pietilä Essi, Pippuri Tiina, Raijas Sara, Rentsch Lea, Riipinen Leena, Sandell Eva-Lina, Sarajärvi Aino-Sofia, Savolainen Lotta, Ståhl Gustav, Sukura Okko, Suomio Enni, Toivanen Heli, Tulppo Arja, Tuovinen Sini, Vepsäläinen Kaisa, Verkola Marie ja Wickholm Grim. Lisäksi ruusun nouti aiemmin keväällä valmistunut Malla Muhonen. Aiemmin tänä vuonna eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta on valmistunut 11 eläinlääketieteen lisensiaattia.

Tilaisuuden avasi dekaani Antti Sukura, joka iloitsi valmistuvien eläinlääketieteen lisensiaattien ennätysmäärästä ”Suomessa ei ole koskaan samana päivänä valmistunut näin suurta määrää eläinlääkäreitä: 61 kappaletta! Olemme jo ylittäneet kirkkaasti tämän vuoden osalta valmistuneiden määrän tavoitteen, joka on 62.” Todistukset ja ruusut valmistuneille jakoivat dekaani Sukura ja opintosuunnittelija Sanna Ryhänen. Eläinlääkärivakuutuksen vastaanotti Eviran pääjohtaja Matti Aho. Puheessaan vastavalmistuneille Aho nosti esiin eläinlääkärikoulutuksen hintalapun yhteiskunnalle ja totesi, että jokaisen uuden eläinlääkärin tulee maksaa ’koulutusvelkansa’ takaisin omalla työllään.

Matti Aho

Lisäksi Suomen eläinlääkäriliiton hallituksen jäsen Katri Kiviniemi toi liiton terveiset vastavalmistuneille ja muistutti heitä kollegiaalisuudesta ammattitovereita kohtaan.

Rami KuhanenTilaisuudessa vastavalmistuneen puheen pitänyt ja Cursus 67:ää edustanut Rami Kuhanen valotti opiskeluvuosien henkeä ja moninaisia tapahtumia: ”Olen aina ollut ylpeä vuosikurssistamme, joka on ollut kaikessa ihailtavan yhtenäinen ja aktiivinen. Kaikki täällä istuvat ovat ottaneet uskomattoman tunnollisesti osaa kurssimme yhteisiin voimainponnistuksiin, oli kyseessä sitten vaikkapa A-tarjous tai eläinsairaalan pikkujoulut. Sen lisäksi ainakin kymmenkunta ihmistä kurssiltamme on toiminut tiedekuntajärjestömme EKYn hallituksessa, muista vastuutoimista puhumattakaan. Toivon, että kukin säilyttää tulevaisuudessakin saman aktiivisuuden ja palon vaikuttaa yhteisiin asioihin.”

Lämpimät onnittelut valmistuneille!