Opettajakokouksessa päivitettiin meneillään olevat kehityshankkeet

Kristian LindqvistEläinlääketieteellisen tiedekunnan 1.3. järjestetty opettajakokous keräsi yhteen 45 opettajaa ja opetuksen kehittämisestä kiinnostunutta osallistujaa. Puheenvuoroissaan tiedekunnan opettajat jakoivat kokemuksiaan moninaisista opetusta helpottavista työkaluista ja käytännöistä. Lisäksi hyvästä opetuksesta palkittiin verkko-opetuksen suunnittelija Kristian Lindqvist.

Tiedekunnan opettajat kertoivat kokemuksiaan opetuksen kehittämisestä: Jyrki Kukkonen kertoi luentojen videoinnista, Ninja Karikoski ennakkotiedon arvioinnista ja ruotsinkielellä toteutetuista aamukierroista Hevossairaalassa, Sanna Viitanen kliinisten taitojen itsearvioinnista ja Riikka Keto-Timonen yhdessä Elina Säteen kanssa sähköisistä välitenteistä. Tämän jälkeen opetuksesta vastaava varadekaani Mirja Ruohoniemi kävi läpi eläinlääketieteen koulutuksen tulevaisuudennäkymiä erityisesti yliopiston Iso Pyörä -koulutusuudistuksen ja uudistuvan eläinlääketieteellisen alan kansainvälisen *EAEVE-arvioinnin näkökulmasta. EAEVE-arviointiin liittyvät myös valmistuvien eläinlääkäreiden vähimmäisosaamistason vaatimukset eli nk. ’Day One Competences’, jotka on yhteisesti määritelty Euroopan tasolla. ”Olen erittäin tyytyväinen päivän antiin ja erityisesti opettajien innostuneisuuteen. Oli hienoa huomata, että jälleen on menty monessa asiassa eteenpäin! Mukana oli vahvasti opiskelijan oppimisen näkökulma.”, toteaa Ruohoniemi.

Opettajakokouksessa on vuosittain palkittu hyvästä opetuksesta ja tällä kertaa opintoasiaintoimikunta oli päättänyt yksimielisesti palkita verkko-opetuksen suunnittelija Kristian Lindqvistin. Palkitsemisperusteissa nousivat esiin Lindqvistin professionalismi tilanteessa kuin tilanteessa höystettynä hienolla palveluasenteella. Lindqvist alusti tilaisuudessa opetuksen uusista tietojärjestelmistä.

Kuvassa: Kristian Lindqvist palkittuna hyvästä opetuksesta diplomin kera.

* EAEVE = The European Association of Establishments for Veterinary Education