Ensimmäinen suomenkielinen tietokirja koiran loisista on ilmestynyt

Koiran loiset"Elinympäristönä koira - koiran loiset ja loissairaudet" on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja koiran loisista. Kirjassa esitellään 100 eri loislajia. Kirjan kirjoittajia ovat Anu Näreaho ja Seppo Saari. Sven Nikander on kuvittanut kirjaa piirroksin.

Teos tutustuttaa lukijansa loisten luokitteluun, rakenteeseen, elämänkiertoihin, esiintymiseen, koiran loisista mahdollisesti koiralle tai ihmiselle koituviin terveyshaittoihin, loistartuntojen diagnostiikkaan sekä hoitoon. Kirja on suunnattu eläinlääketieteen ammattilaisten lisäksi myös koiraharrastajien, apteekkien ja laboratorioiden käyttöön.

Kirjassa esitellään noin 100 loislajia. Koirien maahantuonnin ja lisääntyneen matkustelun takia kirjassa on esitelty suomalaisilla koirilla esiintyvien loisten lisäksi myös muualla maailmassa tavattavat koiran loiset.

”Kuvia ja kuvattavaa loismateriaalia on kerätty jopa vuosikymmenten ajan, ja tämä kirja onkin poikkeuksellisen tasokas kuvitukseltaan jopa maailman mittakaavassa. Kollegoiden Saari ja Nikander kanssa on aina hauska työskennellä. Heillä on ennestään kokemusta parasiittikirjan kirjoittamisesta, ja minun olikin helppo tehdä oma osuuteni valmiiseen konseptiin.  Olen oppinut paljon kirjoitusprosessiin aikana, ja nyt kun kirja on kasassa, käytän sitä itsekin aktiivisesti käsikirjana työssäni.” kertoo eläinlääketieteellisen parasitologian dosentti Anu Näreho.

Kirja ilmestyy maaliskuun 2016 alussa.
Lisätietoja kirjasta kustantajalta:
Saari, Näreaho, Nikander: Elinympäristönä koira - koiran loiset ja loissairaudet