Tylosiinitutkimus

Tylosiinitutkimus Tutkimukseen osallistuvat: Yhteystiedot

Tylosiinitutkimus:
Susanne Kilpinen
puh. (09) 191 57360
(ma-pe 8.00-16.00)
Sähköposti:
susanne.kilpinen@helsinki.fi

Laitoshallinto:
Viikintie 49 (PL 57)
00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1911 (yliopiston vaihde)
fax (09) 191 57281Kirje koiranomistajalle:

Tämän kirjeen voi eläinlääkäri antaa koiranomistajalle vastaanotollaan tai lähettää sen postitse. Tulostettava versio (.pdf)

Hyvä koiranomistaja

Helsingin yliopiston kliinisen eläinlääketieteen laitos ja Vetcare Oy suorittavat tutkimuksen tylosiinilääkityksen vaikutuksesta koiran kroonisen ripulin hoidossa. Tylosiinia on käytetty ripulin hoitoon useiden vuosien ajan, mutta sen tehoa ei ole testattu kontrolloidussa kliinisessä kokeessa. Tavoitteena on selvittää lääkkeen vaikutusmekanismeja ja annostasoja.

Etsimme tutkimukseen koiria, joita on hoidettu tylosiinillä (Tylosin tartraatti) ripulioireiden takia. Ilmoittautumisvaiheessa koira voi olla joko tylosiini-lääkityksellä tai lääkitys on lopetettu kuukauden sisällä. Tutkimus alkaa 2.10.2006 ja kestää vähintään puoli vuotta. Siihen voi ilmoittautua koko tutkimusajan.

Tutkimus on koiran omistajalle ilmainen. Koiralle tehdään tutkimukset (veri-, virtsa- ja ulostenäytteet) ripulin syyn selvittämiseksi sekä omistajan suostumuksella myös mahasuolikanavan tähystys. Tylosiinitutkimukseen kuuluu useita osia ja se kestää kunkin koiran osalta kokonaisuudessaan muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Sairaalakäyntejä on yhdestä viiteen. Tutkimukset suoritetaan Yliopistollisessa eläinsairaalassa os. Viikintie 49, Helsinki.

Jos Sinulla on kroonista ripulia sairastava koira ja olet halukas ottamaan osaa tutkimukseen, toivomme Sinun ottavan yhteyttä eläinlääkäri Susanne Kilpiseen joko puhelimitse (09) 191 57360 ma-pe 8.00-16.00 tai sähköpostin kautta osoitteella: susanne.kilpinen@helsinki.fi.

Tutkimukseen ja siihen liittyvään materiaaliin voi tutustua osoitteessa:
http://www.vetmed.helsinki.fi/klel/tylosiini/

Halutessasi voimme lähettää materiaalin myös postitse.