Tutkimuksen esittely Yhteystiedot

Suuri koirakysely:
Anna Hielm-Björkman

 

Tietoa eteenpäin – mahdollisimman monta vastausta tarvitaan


Auttakaa meitä saamaan ainakin10.000 vastausta, tai miksei kymmeniätuhansia. Tietoa kyselytutkimuksesta saa vapaasti levittää mihin vain: rotujärjestöjen sivuille, julkaisuihin, nettipalstoille, facebookin ja muualle. Ehkä teidän koiranne rodun tyypillinen sairaus onkin suurelta osin vain remmiliikunnan, valonpuutteen tai emän ruokinnan syy – seuraus-suhde? Jos geneettistä perimää suurempi syy onkin näin helppo löytää? Se selviää ainoastaan kysymällä – ja rehellisesti vastaamalla.


Rehellisyys on valttia!


Tutkija ei tee mitään vastauksilla, jotka eivät ole rehellisiä. Esimerkiksi jos koiraanne ei rokoteta mutta ette halua siitä meille kertoa ja vastaattekin että koira rokotetaan säännöllisesti, saamme virheellisen syy-yhteys-assosiaation rokotuksen ja jonkun sairauden välillä. Kun samaa tekee 200 tutkimukseen osallistujaa, saamme jo selvän syy-yhteyden – ja luulemme että rokotus aiheuttaa taudin, vaikka se ei tosiasiassa olekaan näin.

Tutkimuksessa ei etsitä syyllisiä – meitä ei kiinnosta kuka olette, miten elätte, jos tupakoitte liikaa, jos koiranne eivät ole ikinä madotettuja tai jos ne pääsevät päivässä vain kahdesti ulos lyhyille remmilenkeille. Tutkimuksen tavoitteisiin ei kuulu kritisoida teitä mistään mutta haluamme tietää esim. jos yli- tai alirokottaminen aiheuttaa joillakin koirilla jonkun ongelman tai jos tietynrotuiset koirat sairastuvat johonkin sairauteen epätavallisen paljon. Ainoa tapa saada tietoa on, että voimme luottaa siihen että olette vastanneet rehellisesti. Tästä syystä voitte myös vastata koko kyselyyn täysin nimettömänä. Tallentamisvaiheessa saatte numerokoodin, joka tulee olemaan ainoa tietomme teistä. Jos kuitenkin suostutte siihen, että saatamme ottaa teihin yhteyttä myöhemmin tai että saamme jakaa antamanne tietoja geenitutkimusryhmän kanssa, voitte jättää yhteystietonne kyselyn lopussa, siihen varattuun paikkaan.

Huom. Kyselyn vastausaikaa on jatkettu - olet tervetullut vastaamaan kyselyyn!
(Päivitetty 15.5.2012)
Kyselyyn pääsette alla olevasta linkistä:
www.ruokintakysely.fi