Usein kysyttyä Palvelut Yhteystiedot

Käyntiosoitteet:
Pieneläinsairaala
Koetilantie 2, Helsinki
<rivi>
Hevossairaala
Koetilankuja 1, Helsinki
<rivi>
Tuotantoeläinsairaala
Leissantie 41, Mäntsälä

<rivi>
-> kartat
<rivi>

Postiosoite:
Yliopistollinen eläinsairaala
PL 57
00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1911 (yliopiston vaihde)
fax (09) 191 57281
pieneläinlähetepotilaiden fax
(09) 191 57203

Eläinsairaala Facebookissa

Yliopistollinen eläinsairaala

Tervetuloa Yliopistolliseen eläinsairaalaan!

Yliopistollisesta eläinsairaalasta niin pieni kuin suurikin eläin saa avun. Olemme auki kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä, ainoana eläinsairaalana Suomessa.

Otamme ajanvarauspotilaita koko Suomesta, Baltian maista ja Venäjältä.

Pieneläinsairaala ja Hevossairaala palvelevat Helsingin Viikissä, ja Tuotantoeläinsairaala sijaitsee Mäntsälässä Saaren kylässä.

Kun lääkehoito ei tehoa koiran henkitorven kollapsiin

 

Henkitorven kollapsi eli kasaan painuminen on pienikokoisten, yleensä keski-ikäisten tai vanhojen koirien sairaus, joka voi aiheuttaa hyvin voimakasta yskää. Mikäli lääkehoidolla ei saavuteta riittävää parantumista ja oireet jatkuvat voimakkaina, voidaan kollapsi avata henkitorveen pysyvästi asetetulla stentillä Yliopistollisessa pieneläinsairaalassa. Yorkshirenterrieri Sir Vilin henkitorveen asetetun stentin avulla hänen elämänlaatunsa palautui hyväksi ja hän sai useita vuosia jatkoaikaa omistajiensa iloksi.

 


Stentti

Helsingin Ratsastajat ry. lahjoitti 3500 euroa Eläinsairaalan maneesin rakentamiseksi

 

Helsingin ratsastajat ry. järjesti jäsenistölleen maneesigaalan, jonka tuotto 3500 euroa lahjoitettiin lyhentämättömänä Helsingin yliopiston maneesirahastoon. Hevossairaalan yhteyteen tarvitaan maneesi, jotta tuleville eläinlääkäreille voidaan opettaa ontuma- ja selkäongelmien tutkimus ja hoito.

 


Helsingin ratsastajat

Koiran bruselloosi sukupuolitauti on toistaiseksi harvinainen Suomessa

 

Bruselloosi on Brucella canis –bakteerin aiheuttama sukupuolitauti koiralla. Tartunta tapahtuu usein astutuksen yhteydessä, mutta on mahdollista myös pelkästään eritteiden välityksellä. Tyypillisiä oireita uroksella ovat lisäkiveksen ja kiveksen tulehdus. Tiineellä nartulla tartunta johtaa yleensä aborttiin tai alkioiden varhaiskuolemaan.

 

Bruselloosi

Eläinlääkärin vinkit lemmikin uuden vuoden viettoon

 

Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkäri Sonja Lahti antaa vinkkejä kuinka voit tehdä lemmikkisi olosta mukavamman uuden vuoden ilotulitusten alkaessa.

 

Ilotulitteet

Keisaritamariinin hammasvaivaan apua Eläinsairaalan hammasklinikalta

Keisaritamariini

Yliopistollisessa eläinsairaalassa hoidettiin varsin eksoottista potilasta - pientä apinaa – keisaritamariinia, yhteistyössä Korkeasaaren eläintarhan kanssa. Keisaritamariinilla oli hammasvaiva, jonka hoitamiseksi keisaritamariinille varattiin toimenpideaika Eläinsairaalan suu- ja hammassairauksien klinikalta.

 


Päivi Heinolle kunniamaininta vuoden 2013 klinikkaeläinhoitaja -äänestyksessä

Päivi Heino

Hevossairaalassa työskentelevä klinikkaeläinhoitaja Päivi Heino sai kunniamaininnan Klinikkaeläinhoitajat ry. äänestyksessä. Hevossairaalan asiakkaat ovat saaneet nauttia Heinon rautaisesta ammattitaidosta ja aina empaattisesta otteesta jo vuodesta 2005.

 


ELL Sanna Viitasen abstrakti palkittiin kategoriansa parhaana Euroopan pieneläinsisätautien kongressissa

Sanna Viitanen

Yliopistollisessa eläinsairaalassa työskentelevän ELL Sanna Viitasen abstrakti biomarkkereiden käytöstä koirien keuhkokuumeen diagnostiikassa palkittiin European College of Veterinary Internal Medicine (ECVIM) kongressissa Liverpoolissa syyskuussa 2013. Viitasen tutkimuksessa saatua tietoa ollaan jo jonkin aikaa käytetty apuna akuuttien hengitystiepotilaiden hoidossa Yliopistollisessa eläinsairaalassa.

 


Paula Larenza Menzies tuo huippuluokan osaamista eläinten anestesiaan

Paula Larenza

Haastattelimme Paula Larenza Menziesta, joka aloitti eläinlääketieteellisen anestesian apulaisprofessorina Eläinsairaalassa vuonna 2013. Paula on tuonut mukanaan alan huippuosaamista ja luotsaa nyt Eläinsairaalan anestesiatiimiä. Lue Paulan koko haastattelu englanniksi.

 


Hevossairaalan asiantuntija vastaavat yleisön kysymyksiin Helsinki Horse Showssa

Horse Show

Yliopistollisen hevossairaalan asiantuntijat ovat mukana Helsinki International Horse Showssa 17-20.10. puhumasssa hevostutkimuksesta ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

 


Eläinsairaala on nyt Facebookissa

Eläinsairaala Facebookissa

Lähtölaukaus Yliopistollisen eläinsairaalan Facebook-sivulle saatiin Eläinsairaalan johtokunnan hyväksyttyä yksimielisesti suunnitelman lähteä mukaan sosiaaliseen mediaan. Voit tutustua Eläinsairaalan Facebook-sivuun osoitteessa: www.facebook.com/elainsairaala