Usein kysyttyä Palvelut Yhteystiedot

Käyntiosoitteet:
Pieneläinsairaala
Koetilantie 2, Helsinki
<rivi>
Hevossairaala
Koetilankuja 1, Helsinki
<rivi>
Tuotantoeläinsairaala
Leissantie 41, Mäntsälä

<rivi>
-> kartat
<rivi>

Postiosoite:
Yliopistollinen eläinsairaala
PL 57
00014 Helsingin yliopisto
puh. 0294 1911 (yliopiston vaihde)
fax 02941 57281
pieneläinlähetepotilaiden fax
02941 57203

Eläinsairaala Facebookissa

Yliopistollinen eläinsairaala

Tervetuloa Yliopistolliseen eläinsairaalaan!

Yliopistollisesta eläinsairaalasta niin pieni kuin suurikin eläin saa avun. Olemme auki kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä, ainoana eläinsairaalana Suomessa.

Otamme ajanvarauspotilaita koko Suomesta, Baltian maista ja Venäjältä.

Pieneläinsairaala ja Hevossairaala palvelevat Helsingin Viikissä, ja Tuotantoeläinsairaala sijaitsee Mäntsälässä Saaren kylässä.

Rotukoirien jalostus – näillä mennään

 

Nykytiedon mukaan kesyn koiran alkuperä voidaan jäljittää jopa yli 30 000 vuoden taakse aikakauteen, jolloin esi-isämme elättivät itsensä keräilyllä ja metsästyksellä. Antiikin aikana oltiin koiranjalostuksessa jo niin pitkällä, että koirat olivat jakaantuneet ainakin neljään eri tyyppiin: vahtikoirina toimiviin molosseihin, matalajalkaisiin ja pitkäkarvaisiin seurakoiriin, hajuaistin avulla metsästäviin ajokoiriin ja näköaistin avulla metsästäviin vinttikoiriin. Osattiin sitä siis jo silloin - ja tahti on vain kiihtynyt viimeisten 150 vuoden aikana.

Lue lisää »»

 

Chihuahuan kallo

Anna Boströmin abstrakti koirien fysioterapiasta palkittiin Yhdysvalloissa

 

Fysioterapeutti, MSc Veterinary Physiotherapy, Anna Boströmin esitys koirien testipatterista palkittiin kansainvälisessä eläinlääketieteellisen fysioterapian symposiumissa elokuussa Oregonissa, Yhdysvalloissa.

Lue lisää »»

 

Anna Boström

Sinebrychoffin panimohevonen Thor sai apua Hevossairaalasta

 

Thor on jykevä jyllanninhevonen, joka vetää Sinebrychoffin panimovaunuja päivätyökseen. Vakavasta ähkystä ja sitä seuranneesta suuresta leikkauksesta huolimatta Thor voi jatkaa vetohevosen työtä taas elokuussa Bulevardin tallilta käsin.

Lue lisää »»

 


Thor Sinebrychoff

Putoaako kissa aina jaloilleen?

 

Kissa putoaa useimmiten jaloilleen. Tästä johtuen tippuneiden kissojen vammoina voi esiintyä erilaisten luiden murtumia, kuten etu- ja takatassujen kämmen- ja jalkapöydän luiden, sekä raajojen pitkien putkiluiden murtumia. Myös lantionmurtumat ja kitalakihalkiot ovat yleisiä pudonneilla kissoilla.

Lue lisää »»

 


Kissan lantio

Koirien EEG-tutkimusta voidaan tehdä hereillä olevalla koiralla

 

Eläinsairalassa on ollut tutkimuskäytössä uusi EEG-laitteisto, jonka avulla koiran aivosähkökäyrää pystytään seuraamaan langattomasti useiden tuntien ajan hereillä olevalla koiralla. Koirapotilasta tutkitaan EEGllä yleensä silloin kun sillä epäillään olevan epilepsiaa tai kun ei tiedetä mistä potilaan kohtaukset johtuvat.

Lue lisää »»

 


Koiran EEG

Kun lääkehoito ei tehoa koiran henkitorven kollapsiin

 

Henkitorven kollapsi eli kasaan painuminen on pienikokoisten, yleensä keski-ikäisten tai vanhojen koirien sairaus, joka voi aiheuttaa hyvin voimakasta yskää. Mikäli lääkehoidolla ei saavuteta riittävää parantumista ja oireet jatkuvat voimakkaina, voidaan kollapsi avata henkitorveen pysyvästi asetetulla stentillä Yliopistollisessa pieneläinsairaalassa. Yorkshirenterrieri Sir Vilin henkitorveen asetetun stentin avulla hänen elämänlaatunsa palautui hyväksi ja hän sai useita vuosia jatkoaikaa omistajiensa iloksi.

 


Stentti

Helsingin Ratsastajat ry. lahjoitti 3500 euroa Eläinsairaalan maneesin rakentamiseksi

 

Helsingin ratsastajat ry. järjesti jäsenistölleen maneesigaalan, jonka tuotto 3500 euroa lahjoitettiin lyhentämättömänä Helsingin yliopiston maneesirahastoon. Hevossairaalan yhteyteen tarvitaan maneesi, jotta tuleville eläinlääkäreille voidaan opettaa ontuma- ja selkäongelmien tutkimus ja hoito.

 


Helsingin ratsastajat

Koiran bruselloosi sukupuolitauti on toistaiseksi harvinainen Suomessa

 

Bruselloosi on Brucella canis –bakteerin aiheuttama sukupuolitauti koiralla. Tartunta tapahtuu usein astutuksen yhteydessä, mutta on mahdollista myös pelkästään eritteiden välityksellä. Tyypillisiä oireita uroksella ovat lisäkiveksen ja kiveksen tulehdus. Tiineellä nartulla tartunta johtaa yleensä aborttiin tai alkioiden varhaiskuolemaan.

 

Bruselloosi

Keisaritamariinin hammasvaivaan apua Eläinsairaalan hammasklinikalta

Keisaritamariini

Yliopistollisessa eläinsairaalassa hoidettiin varsin eksoottista potilasta - pientä apinaa – keisaritamariinia, yhteistyössä Korkeasaaren eläintarhan kanssa. Keisaritamariinilla oli hammasvaiva, jonka hoitamiseksi keisaritamariinille varattiin toimenpideaika Eläinsairaalan suu- ja hammassairauksien klinikalta.