Usein kysyttyä Palvelut Yhteystiedot

Käyntiosoitteet:
Pieneläinsairaala
Koetilantie 2, Helsinki
<rivi>
Hevossairaala
Koetilankuja 1, Helsinki
<rivi>
Tuotantoeläinsairaala
Leissantie 41, Mäntsälä

<rivi>
-> kartat
<rivi>

Postiosoite:
Yliopistollinen eläinsairaala
PL 57
00014 Helsingin yliopisto
puh. 0294 1911 (yliopiston vaihde)
fax 02941 57281
pieneläinlähetepotilaiden fax
02941 57203

Eläinsairaala Facebookissa

Yliopistollinen eläinsairaala

Tervetuloa Yliopistolliseen eläinsairaalaan!

Yliopistollisesta eläinsairaalasta niin pieni kuin suurikin eläin saa avun. Olemme auki kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä, ainoana eläinsairaalana Suomessa.

Otamme ajanvarauspotilaita koko Suomesta, Baltian maista ja Venäjältä.

Pieneläinsairaala ja Hevossairaala palvelevat Helsingin Viikissä, ja Tuotantoeläinsairaala sijaitsee Mäntsälässä Saaren kylässä.

Penikkatauti todettu Kreikasta tuodulla koiralla

 

Torstaina 19.11.2015 Yliopistollisessa eläinsairaalassa todettiin Kreikasta tuodulla koiralla kliininen penikkatauti. Koiralla oli voimakkaat hermosto-oireet joten tauti oli pitkälle edennyt ja koira jouduttiin lopettamaan. Penikkatautitartunta varmistettiin Evirassa PCR-menetelmällä ja lisäksi koiran ruumiinavauksessa todettiin taudinkuvaan sopivia muutoksia.

Lue lisää »»

 

Eläinsairaala

Eläinten viikolla 5. - 10.10. ohjelmaa Tiedekulmassa eläinten ystäville

 

Maailman eläinten päivää juhlistetaan 4.10. ja eläimet ovat pääosassa myös Eläinten viikolla 5. - 10.10. kun Tiedekulmassa pohditaan eläinten hyvinvointia, terveyttä ja kuullaan eläinlääketieteellisen tiedekunnan eläinlääkäreitä ja tutkijoita.

Lue lisää »»

 

Eläinten viikko

Yliopistollisen eläinsairaalan pop-up kissakahvila avasi ovensa

 

Pop-up kissakahvilan avasi maanantaina 4.5. Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen. Yliopistollisen eläinsairaalan pop-up kissakahvila 4. – 9.5. Viikissä on osa Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden 'Eläimellinen yliopisto ' -ohjelmaa Viikin kampuksella.

Lue lisää »»

 

Kissakahvila

Pop-up kissakahvila avaa ovensa 4.5.

 

Yliopistollisen eläinsairaalan kissakahvila pop-up 4. - 9.5. Viikissä on osa Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden 'Eläimellinen yliopisto' -ohjelmaa Viikin kampuksella. Kissakahvilan avaa maanantaina 4.5. klo 13.30 Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen.

Lue lisää »»

 

Kissakahvila pop-up

ELL Anna-Mariam Kiviranta suoritti eurooppalaisen Diplomate of ECVN neurologian erikoistumistutkinnon

 

Pieneläinsairaalassa työskentelevä ELL Anna-Mariam Kiviranta suoritti lokakuussa eurooppalaisen neurologian erikoistumistutkinnon, Diplomate of European College of Veterinary Neurology (Dipl. ECVN). Suomessa on tällä hetkellä neljä diplomaattitutkinnon suorittanutta neurologia, joista kaksi työskentelee Yliopistollisessa eläinsairaalassa, neurologian poliklinikalla.

Lue lisää »»

 

Kiviranta

Salmonellan torjuntatoimet puretaan Yliopistollisessa eläinsairaalassa

 

Yliopistollinen eläinsairaala tiedotti 10. joulukuuta kahden koiran salmonellatartunnasta, joiden johdosta Pieneläinsairaalassa käynnistettiin epidemiologinen tutkimus ja tartuntojen leviämistä ehkäisevät varotoimet. Salmonellalle mahdollisesti altistuneiden potilaiden (=yhtaikaa ko. eläinten kanssa hoidettujen potilaiden) ulostenäytteet seulottiin salmonellan varalta. Lisäksi sairaalassa otettiin näytteitä muista sisällä olevista potilaista sekä ylimääräisiä ympäristönäytteitä. Tutkimus osoitti, että kahdella potilaalla salmonella oli sairaalaan tullessa. Altistuneista potilaista kahdella todettiin salmonella ulosteessa. Kaikkien muiden potilaiden näytteet sekä ympäristönäytteet olivat negatiivisia. Uusia tapauksia ei seurannassa ole löytynyt. Näin ollen torjuntatoimet purivat ja salmonellan leviäminen saatiin ehkäistyä. Pieneläinsairaalan toiminta on palannut normaaliksi.

Lue lisää »»

 

Logo

 

ELT Merja Laitinen suoritti diagnostisen kuvantamisen kansainvälisen Diplomate of ECVDI -tutkinnon

 

Yliopistollisessa eläinsairaalassa työskentelevä ELT Merja Laitinen suoritti European College of Veterinary Imaging eli Diplomate of ECVDI -erikoistumistutkinnon, jonka on Suomessa suorittanut tähän mennessä kolme henkilöä.

Lue lisää »»

 

Merja Laitinen

Yliopistollisessa eläinsairaalassa havaittu kaksi salmonellatartuntaa koirilla

 

Yliopistollisessa eläinsairaalassa hoidettiin marraskuun lopussa teho-osastolla potilasta, jolla todettiin salmonellatartunta. Salmonella-tartunnan lähde ei ole tiedossa. Koska salmonella tarttuu herkästi, käynnistettiin sairaalassa tehostettu seuranta salmonellan varalta. Ne potilaat, jotka ovat saattaneet altistua salmonellalle sairaalassa olon aikana, seulotaan salmonellan varalta. Altistuneilta potilailta otetuista näytteistä on tähän mennessä löydetty yksi positiivinen testitulos, mutta vielä ei tiedetä, liittyvätkö tapaukset toisiinsa. Bakteerikantoja vertailemalla tieto varmistuu.

Lue lisää »»

 

Eläinsairaala

Rotukoirien jalostus – näillä mennään

 

Nykytiedon mukaan kesyn koiran alkuperä voidaan jäljittää jopa yli 30 000 vuoden taakse aikakauteen, jolloin esi-isämme elättivät itsensä keräilyllä ja metsästyksellä. Antiikin aikana oltiin koiranjalostuksessa jo niin pitkällä, että koirat olivat jakaantuneet ainakin neljään eri tyyppiin: vahtikoirina toimiviin molosseihin, matalajalkaisiin ja pitkäkarvaisiin seurakoiriin, hajuaistin avulla metsästäviin ajokoiriin ja näköaistin avulla metsästäviin vinttikoiriin. Osattiin sitä siis jo silloin - ja tahti on vain kiihtynyt viimeisten 150 vuoden aikana.

Lue lisää »»

 

Chihuahuan kallo